16. helmikuuta 2009

Netti-addiktin painajainen

Edit. Nyt pääsen Vuodatuksen blogeihin =)) Oliskohan kuitenkin vika ollut Vuodatuksen puolella.. Kiitoksia vielä saamastani avusta; hyvät vinkit on nyt tallessa vastaisuuden varalle =)No, nyt se myrkyn lykkäs ja netti-addiktin painajaisen =/ Lauantai iltana kävi niin,etten päässyt tiettyihin vuodatuksen blogeihin ja eilen illalla se sitten laajeni niin, etten pääse ollenkaan vuodatuksen blogeihin...Ja nyt ketuttaa sitten ihan vietävästi. Pari virusta isäntä löys koneelta, kun yritti selvitellä tilannetta. Ittekkin aluksi ajattelin että se on vuodatuksen ongelmia, mutta se vika on nyt ihan omalla koneella. Bloggerin blogeihin ja muille sivuille pääsen ihan normaalisti. Onkohan mulla nyt jotain asetuksia menny päin mettiä täällä... Osaiskohan joku auttaa? Vinkkejä otetaan avosylin vastaan =)
Edit. Kiitoksia paljon vinkeistä joita olette jättäneet =) Konetta on nyt eheytetty 6 tuntia ja saa isäntä kokeilla saada toimimaan koneen teidän neuvoilla =)
Kun yritän vuodatuksen sivuille, niin kone vain herjaa, ettei Internet Explorer voi näyttää www-sivua. Harmittaa vain kun on niin paljon ihania vuodatuksen blogeja joihin ei nyt pääse vierailemaan. Uskon että nuo virukset on tullu miniclip-pelisivustolta missä muksut on käyny pelailemassa. Viimeksi kun kävivät, niin kone meni ihan solmuun; kaikki toiminnot hidastui ja ei saanut koko konetta edes normaalisti kiinni.

7 kommenttia:

myy ja vilijonkka kirjoitti...

minulla oli jossakin vaiheessa sama ongelma ja veljeni hoiti sen mut sano et aika paljon tulee viruksia näist kortti blogeista. en tiedä sanoko sen minun kiusaksi vai asiana;)
toivottavasti saatte kuntoon koneen!

Anonyymi kirjoitti...

Jaa-a, en ole kyllä kuullut (vielä) että blogien kautta viruksia tulisi. Suosittelen koneen täystarkistusta, mikä virustorjunta nyt sattuukan olla kyseessä. Mozillalla nettailua? Ainoa mitä keksin, olisi sellainen että palomuurisi blokkaa(=estää pääsyn) tässä tapauksessa vuodatus.net loppuisille sivuille. Eli pitäisi vähän tutkia palomuurin asetuksia, jos on järjestään niin että mihinkään vuodatuksen sivuille ei pääse :)

Saa kysellä lisää, vaikka meililläkin ihan :) terveisin piisku

Seitti kirjoitti...

Minulla on täysin sama ongelma kun sinulla! välillä pääsen ihan normaalisti kaikkii vuodatuksen blogeihin mutta sitten taas välillä (esim. viimeiset 2 päivää) en pääse ollenkaan! ja tämä ei tosiaan johdu vain minun koneestani sillä kokeiltiin toisellakin ja sama ongelma. koulussa taas pääsee ihan normaalisti niinäkin aikoina kun täällä kotona ei onnistu :( mistä ihmeestä tuo voi johtua?!

Anonyymi kirjoitti...

Miten asia ilmenee, siis se että vuodatuksen sivulle ei pääse? Tuleeko joku virheilmoitus sivu? Vai lataako se vaan mutta ei koskaan näytä mitään?
Josko se sitten kuitenkin olisi vika vuodatuksen päässä, eikä käyttäjillä?

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

En minäkään pääse vuodatusken blogeihin lainkaan :o( Eilen vielä pääsin muutamiin, mutta nyt ei omakaan toimi enää, eli eiköhän se vika siellä vuodatuksen päässä ole??

Piia kirjoitti...

Kyllä blogeistakin voi viruksia valitettavasti saada... mulle yritti koneelle taannoin 2 kertaan sama vakoiluohjelma ja blogeja olin vaan lueskellut molemmilla kerroilla. Itsellä on onneksi vimpan päälle virusturvat tässä koneessa kun töitäkin teen samalla päätteellä. Uutisissahan oli taannoin juttuakin näistä vakoiluohjelmista jotka siis "piiloutuu" vaikka tekstien pilkkujen taakse ja koneen välimuistiin latautumalla leviävät ympäri konetta ja näitä "saastuneita" koneita on Suomessa jopa 30% kotitietokoneista! En vaan vieläkään tiedä mistä blogista tuo pöpö koneelleni eksyi... mutta blogilistallani olevien joukosta se kuitenkin löytynee valitettavasti :(

Kannattaa ladata netistä Malwarebytes - Anti-malware ohjelma, tyhjentää välimuistit, ottaa pois käytöstä automaattinen windowsin järjestelmätyökalu (palauttaa muuten automaattisesti viruksen aina koneelle), nettipistoke irti ja ohjelma skannaamaan koko kone. Kannattaa valita täysi skannaus vaikka se viekin pari tuntia... tuo ohjelma löytää kuulemma paljon sellaisiakin vakoiluohjelmia ja tietoturvariskejä mihin tavalliset viruksentorjuntaohjelmat ei kykene. Lisäksi atk-nero kaverini sanoi että vaikka hän työssään käyttää tuota ohjelmaa jatkuvasti koneiden puhdistamiseen niin se ei ole vielä tähän päivään ehdottanut poistettavaksi mitään koneelle tärkeää tiedostoa... on siis siksikin turvallinen! Osaa myös poistaa täydellisesti nuo vakoiluohjelmat joille esim. F-Secure ei ainakaan mulla voinut kuin eristää... Toivottavasti vika löytyy tuolta kautta ja saat koneen pelittämään :)

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin siis viisastuin tästä. Nettipöpöjä kun on niin monta eri sorttia jo. Joten joku sitten on valmistettu näemmä niin, että blogin kauttakin pöpöään pääsee levittämään.
Kiitos vaan Piialle informaatiosta!