7. helmikuuta 2008

Saippuoita


Sinooperin askartelukerhosta tuli joulukuussa saippuanteko paketti. Mukavaa vaihtelua tuo näpertelyihin. Jatkossa tarvitsee vain investoida sitten saippuamassaa, tuoksuja ja värejä; jos innostuu enemmänkin tekemään. Muistaakseni pandurolla oli myös kookosmassaa ja kuorivan saippuan raaka-aineita. Näistähän saisi vaikka tekaistua "hemmottelukorin" : erilaisia saippuoita, Tildas Hus:n ohjeilla unimaski, kuumavesipullopussukka ( ja Lissun ohjeilla ohralämpöpussukka sinne sisälle) ja vielä jotain makeaa lisäksi. Täytyypä kokeilla... ;) Tuoksuna oli Fresh ja se toi heti edesmenneen faffani mieleen; hän tuoksui ihan samalta. Eilisiltana sitten lasten kanssa värkkäiltiin saippuoita ja tällaisia saatiin aikaiseksi...

Lapsien omat tehtiin saippuamuoteissa ja oikein nättejä saippuoita valmistui. Saivat itse valita ja laittaa saippualeimat paikoilleen, lämpöisen massan kaatamisessa avustin heitä sitten. Kovasti on tullut käsiä pestyä :)
Itse kaadoin massaa sopivaan astiaan levyksi ja siitä otin piparimuoteilla saippuoita. Poika halusi vielä itselleen autosaippuan ja meidän pikkuneidille tehtiin oma pikkusydän. Näin sai suht nopsaan tehtyä, koska massan pitää antaa jähmettyä pari tuntia. Muoteilla tehden joutui odottelemaan edellisen valmistumista. Saippuoiden pintaan jäi ihan kiva kuvio leivinpaperista, jolla vuorasin astian.

3 kommenttia:

Pibu & Tinde kirjoitti...

Onpa kivoja saippuoita.
Lainasin joskus kirjastosta saippuantekokirjan ja uuvuin jo ohjeita lukiessani. Kuitenkin mieleni tekisi joskus tehdä saippuoita, ehkä tuollainen valmsi saippuamassa olisi sopiva aloitteluaine minullekin.
Tinde

Marraskuu kirjoitti...

Heips! Tuota massaa on kätevä käyttää ja mukavaa puuhaa oli. Vielä kun noita massoja, värejä ja tuoksuja löytyy vaikka mita:)

Katjaliini kirjoitti...

Tutun näköisiä tarvikkeita ja kauniita valmistuneita!
Itselläni on myös tuo kyseinen saippuapaketti ja sunnuntaina siitä teinkin pari saippuaa. Ikävintä hommassa on juuri se, kun saa vain kaksi saippuaa kerralla.
Mutta tuo olikin hyvä idea laittaa isompaan vuokaan ja tehdä piparimuotilla erilaisia saippuoita.