31. tammikuuta 2008

Kankaita



Eilen kolahti postilaatikkoon pari pakettia Ruotsista. Täytyihän mun tilata tuolta Lapp-Elisasta noita kankaita :) Valikoima siellä tosi laaja, postikulut ei suuret ja palvelu oli ystävällistä ja nopeaa :) Muutenkin kätevää ostaa tuollaisia sävysävyyn niputettuja kangassatseja. Ja nyt mielenmyllerrystä, mitähän kaikkea näistä ompelisi!?!



30. tammikuuta 2008

Tuunausta


Välillä vähän tuunausta. Mies toi mäntyisen maustehyllykön pari vuotta sitten. Sitä sitten vähän tuunailin; yksi hylly lähti pois ja se kohta sai liitutaulumaalia päälle. Siihen ei kylläkään ole vielä kirjoitettu viestejä kertaakaan. Ja tietysti valkoisella maalattiin; mies onkin ihmetellyt viimeaikoina miksi kaikki pitää olla tai maalata valkoisella :) . Paksummasta vanerista leikkasin ja maalasin muutaman sydämen vielä koristeeksi.

Keskiviikon tekele


Tänään sain valmiiksi Tildas Julehus:in enkelin. Hommaa riitti koko päiväksi, kodinhoidon ohella. Vanuakin meni taas yllättävän paljon varsinkin siipiin. Täytyisi melkein löytää jostain sellainen megapussi, ettei tarvisi olla ostamassa harvase päivä lisää. Tämän enkelin tein mittatilaustyönä ja sen sijoituspaikka on vanhimman tytön huoneessa. Sain juuri ja juuri kuvattua sen, kun se jo vietiin käsistä:)

29. tammikuuta 2008

Tiistain kuulumisia

Tänään oli taas lämpöasteita. Vettä satoi välillä, ja tuntui niin kurjalta; tässäkö tämä talvi nyt on? No, sisällä olikin ihan hyvä tehdä ompeluksia uusista kankaista. Tein neljä sydäntä ja kaksi enkeliä joulukirjasta täyttövalmiiksi. Tuo vanun tunkeminen on aina niin tympiää touhua :/
Mutta huomenna saakin sitten aloittaa sen mukavimman osuuden, viimeistelyn. Otin kuvan samalla kanaverkko/kuivakukkataulusta jonka olen tehnyt jokunen vuosi sitten. Nyt lähiaikoina on tullut mietittyä raamien värinvaihtoa. Jatkona askarteluliikkeestä ostettu muovinen lautanen, mikä on krakleerattu.




















28. tammikuuta 2008

Tyttären nukkekoti


Vuorossa nukkekotikuvia. Tässä ensimmäinen tekeleeni joka on ollut kovassa käytössä vaikkakin vielä vähän keskeneräinen. Tämä nukkekoti on kaikilta osin tehty kantapään kautta, mutta harjoitushan tekee mestarin. Ja nyt kun on harjoiteltu ja lapsilla oma, voi äiti tehdä itselleen oman sisustusprojektin :) Sellainen on ollut suunnitteilla ja yksityiskohtiakin tulee enemmän. Tietysti lapset saavat jatkossakin lisää tavaroita nukkekotiin, samalla kun omaanikin teen. Laitan tulevaisuudessa yksityiskohtaisempia kuvia mineilyistä ja keiden ohjeilla tehtyjä. Mutta näin etukäteen suuret kiitokset nikseistä ja vinkeistä kaikille, jotka tunnistavat kuvissa ohjeidensa mukaan tehtyjä esineitä yms. =)

Kylpyhuone

Olohuone, joka kaipaa vielä enemmän viherkasveja ja jonkinlaisen lampun kattoon.



Eteinen. Nyt tildailun myötä, kun kangasvarasto kasvanut, tänne voisi tehdä uuden tuolin. Pikkutavaroita tämä kaipaa myös.
Takkahuone, kirjoja tänne täytyisi lisää värkätä.

Vanhempien makuuhuone. Täältä puuttuukin jo vaikka mitä. Verhot, matto, sängyn patja ja petivaatteet yms..


Ruokailuhuone

Keittiö. Kaapit vielä kaipaisivat enemmän tavaraa.

Tytön makuuhuone.


Pikkuneidin makuuhuone. Kaipailisi seinille hyllyä, tauluja yms..

Ja pojan makuuhuone, johon väkersin parvisängyn. Lipasto kaipailisi tuunausta ja muutenkin pojan huone vielä huutaa tyhjyyttä.

Elikkä projektia tässäkin vielä riittää, kun tuota aikaa vain saisi jostain lisää :)








27. tammikuuta 2008

Sunnuntain ajanvietettä

Tein tälläisen "tötteröenkelin" vanhimmalle tytölle. Jos vaikka hiuspampulat ja pinnit pysyisivät tallessa paremmin; ne kun tuntuvat olevan aina hukassa :/ Alkuinnostus tuntui ainakin lupaavalta.. Ja nyt kun vihdoinkin sain hankittua kovikekangasta, voisi kokeilla seuraavaksi muffinsseja..








26. tammikuuta 2008

Ostosreissu

Käväistiin tänään aamusta ostoksilla äitini kanssa. Ajatuksena oli ihan nopsasti käväistä paikallisessa askarteluliikkeessä ja parissa kangaskaupassa. Mutta toisin kävi; lauantai päivä ja hyvä ilma oli saanut ihmiset liikkeelle. Tässä kuvia mitä tuli ostettua:

Tilda nauhapakkaus ja koristenauhaa.


Tildan kuva arkkeja. Tuo rantadaami ihatutti niin, että ajattelin jatkaa teemaa kylppärissä ja tehdä pari taulua lisäksi. Haaveena olisi oma kylppäri jenkkityyliin vaatehuoneella. Sellaista ladies roomia kun saisi itselleen sisustaa ( " haaveilua"). Etikettejä ja boordinauhoja tuli myös ostettua.

Paikallisesta eurokankaasta ei tullut otettua muuta kuin kovikekangasta, siellä ei ollut oikein sellaisia kankaita mitä olin haeskelemassa. Mutta naapurista löytyikin sitten aivan valtavasti; ruudulliset kankaat viininpunaista ja beigeä. Kukkakangas on on ruskeilla kukkasilla ja tilda kangas löytyi askarteluliikkeestä.

Vaaleanpunaista huopaa enkeleiden paitoihin, toimii hyvin. Ja meidän neideille on pakko neuloa villasukat tästä langasta. Aivan ihana väri. Olisi kiinnostanut se raitalanka myös, mutta meidän 3kk. neidin sukan koossa se ei olisi toiminut.

Ja lopuksi pussillinen puukirjaimia, nappeja ja saviruukkuja. Näillä tarvikkeilla pitäisi pärjätä hetken aikaa, toivon mukaan =D

25. tammikuuta 2008

Lammas valmistui




Tänään on ollut vaihteeksi mukavaa ommella lammasta. Noiden enkeleiden tekemiseen kun menee hirmuisesti aikaa, varsinkin vaatteiden ja viimeistelyn kanssa. Tein tuosta lampaasta pienemmän version, että vanu varmasti riittäisi. Sitä onkin mennyt pussitolkulla viimeaikoina. Hevosen olen tehnyt jo aiemmin, ja oli miettimistä miten siitä saisi kuvan kun on vieläkin ne tukipuut tekemättä..

24. tammikuuta 2008

PÄIVÄN KUVAPLÄJÄYS











Tässä hieman aikaansaannoksia parilta päivältä. Kuvien laatu on taas ihan mitä sattuu, mutta kyllä niistä jonkun verran selvää saa. Vaalea hiuksisen tytön hameeseen ajattelin ensin kirjailla, mutta sitten laiskuus iski ja värittelin ruusut tekstiilitusseilla. Edelleenkään en ole saanut tehtyä seisomistukia, joten pientä virittelyä sai tehdä jotta tytöistä saatiin kokonaisuuskuvia ( olipa outo sana :) ) Vielä mietinnän alla , laittaisinko heille siivet ??? Ja nyt saisikin miettiä seuraavaa projektia; noita tyttösiä on tullut tehtyä nyt aika monta, joten seuraavaksi voisi harkita lampaan, hevosen tai pupun tekoa.







22. tammikuuta 2008

Lasketaan lampaita


Tänään en ole ollut oikein aikaansaava; hartiat, niska jumissa ja pää kipeänä. Toisaalta tuntuu, että flunssa tekisi tuloaan. Sitähän kun tuntuu olevan nyt yhdellä sun toisella..
Näistä tarvikkeista on jo pidemmän aikaa ollut tarkoitus tehdä pikkuneidin huoneeseen mobile. Lampaat on huovutettu (mistäs muualtakaan kun Pandurosta tarvikepaketti :D ) neulahuovutuksella, ja vei aikalailla aikaa. Ne kerkesivät jo lojua kaapin pohjallakin hetken, ennen kuin sain asiakseni tehdä loppuun sen.

Ja tässä se on vihdoinkin valmiina. Pikkuneidin mielenkiinnon se kyllä herätti ja neiti jaksoi hyvän tovin seuraillakkin lampaita, joten lopputulokseen voi olla tyytyväinen.. Nyt saakin ihan kirjaimellisesti laskeskella lampaita nukkumaan mennessä :D


Ja minä kun en osaa olla ilman projekteja, seuraava odottaa jo vuoroaan. Nämä kaverukset odottelevat vaatetustaan ja viimeistelyään.. Ja olishan niitä jonossa muitakin tilda kokeiluja :D



21. tammikuuta 2008

RANTADAAMI


Nyt on menossa oikea rantadaami buumi ja sain kuin sainkin tällaisen tehtyä, kiitos KaSil!!
Tämä yksilö pääsee koristamaan meidän kylppärin hyllyä, palmuvehkan kupeeseen. Täytyy vain tehdä sille vielä kaveri, kovin yksinäiselle siellä näyttää muuten..

20. tammikuuta 2008

Tilda koira

Löytyi kuvien joukosta vielä tällainen Tilda koiruli. Tämä versio sai käsiinsä sydämen.

Kirjahyllystä vielä


Dollhouse Style - Dalmeny Kath
Nukkekotielämää - toimittanut Raili Frank

Making Miniature Food - Angie Scarr
How To Make Your Doll`s House Special - Beryl Armstrong


The Decorated Doll`s House - Jessica Ridley
Making Doll`s House Interiors - Carol&Nigel Lodder, Foreword by Venus A. Dodge

Finishing Touches - Jane Harrop
Toys and Games - Jane Harrop


Making 1/12 Scale Wicker Furniture - Sheila Smith
Doll`s House Furniture - Freida Gray
Nukkekotikirja - Vivienne Boulton





Vähän askarteluakin

Kuulun Sinooperin askartelukerhoon ja viime vuoden puolella tuli tällaiseen materiaalipaketti.
Kaapissa odottelee myös paketti oliivisaippuoiden valmistukseen..


Viime jouluna tuli tehtyä suloisia enkeleitä. Materiaalipaketti on ostettu Pandurosta (materiaalit 12kpl). Olen miettinyt näille joulun jälkeistä sijoituspaikkaa. Nämä kun saisi ripustettua jonkinlaiseen kranssiin tuulikellon tapaan esimerkiksi.

Ristipistotöitä



Väliin hieman muita käsitöitä. Pidän kovasti myös ristipistotöistä. Kahvitaulu on varmasti ollut suuritöisin pistelyni. Siihen meni aikaa lähemmäs puoli vuotta. Nopeampaakin sen varmasti olisi saanut tehtyä, mutta hartiat ja niska pistivät vastaan.. Pienempiä töitä on tullut myös tehtyä paljon, ovat menneet lahjoiksi suurin osa.